Random Video

2013 Cumhuriyet Bayramı Resmi Kutlama Töreni

2013-10-28 333 Dailymotion

Halk Yasakları Dinlemiyor

Tüm Ülkede Olduğu
Gibi İlimizde De Milli Bayramı
Yasaklanan Halk Meydanlardaydı

Bu kapsamda ilimizde de resmi kutlama saat 13,00’de çelenk sunmayla başladı. Halk ise saat 15,00’de çelengini sundu. Resmi çelenk törenine, BURTÜKODER Başkanı Kemal Arslan ve beraberindekiler damgasını vurdu. İstiklal Marşı’nın okunmasını müteakiben andımızı okudular.

RESMİ TÖRENE TÜKODER BAŞKANI
KEMAL ARSLAN’IN ANDIMIZI OKUMASI DAMGASINI VURDU
Ülkede siyasal iktidar göstermelik kutlama programlarıyla, halka yasakladığı Cumhuriyet Bayramını geçiştirirken, yasakları çiğneyen milyonlarca vatandaş alanları doldurdu. AKP Hükümeti artık ülkeyi yönetemez duruma düşmüş, iktidar olarak koyduğu yasakları bile uygulayamaz hale düşmüştür. Bu kapsamda İstanbul’da halk İstiklal Caddesine aktı. Ankara’da başta Kılıçdaroğlu olmak üzere milyonların adresi Tandoğan’dı. İzmir ise Gündoğdu’da sel gibiydi. Bu kapsamda ilimizde de resmi kutlama saat 13,00’de çelenk sunmayla başladı. Halk ise saat 15,00’de çelengini sundu. Resmi çelenk törenine, BURTÜKODER Başkanı Kemal Arslan ve beraberindekiler damgasını vurdu. İstiklal Marşı’nın okunmasını müteakiben andımızı okudular. Protokol, askerler ve AKP’liler hemen dağıldılar ama CHP’lilerle MHP’liler andımızın okunmasını sonuna kadar dinlediler ve sonunda alkışladılar.

Valiliğin, Garnizon Komutanlığının ve Belediye Başkanlığının çelenk sunduğu, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunduğu resmi törene Vali Yılmaz, Belediye Başkanı Akkaya, CHP İl Başkanı Süleyman Erman ve partililer, MHP İl Başkanı İbrahim Sakızcı ve partilileri, AKP İl başkanı Ekici ve partilileri, Garnizon Komutanı İl Jandarma Komutanı J. Albay Sayit Koca, askerler, daire müdürleri, öğrenciler katıldı.

BİR ÇELENK DE
BURTÜKODER BAŞKANI ARSLAN’DAN
Geçen hafta CHP il binasında CHP Merkez İlçe Başkanlığının çağrısıyla yapılan Cumhuriyet Bayramı Halk Kutlaması platformu toplantısında önerileri ve talepleri kabul görmeyen ve bunun üzerine kendisi ayrı toplantı düzenleyen TÜKODER Başkanı Kemal Arslan saat 13,45’de Atatürk Anıtı’na, Bayşeder ve Usta Öğreticiler Derneği Başkanlarıyla birlikte üzerinde Sivil Toplum Platformu yazan bir çelenk bıraktı.

KALABALIK BİR HALK TOPLULUĞU
DA SAAT 15,00’DE ÇELENK SUNMA TÖRENİ DÜZENLEDİ
CHP, Eğitim İş, CKD, ADD, Emekli Sen, Ulusal Eğitim Derneği (UED), İP, TGB, ADT, ÇYDD üyelerinden oluşan halk güçleri de saat 15,00’de Cumhuriyet Meydanında toplanarak, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Saygı duruşunu müteakiben İstiklal Marşını okudu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı CHP Gençlik Kollarından Serhat Kocaşam yaptı.