Random Video

Ο Χέμινγουεϊ επιστρέφει στην Κούβα

2016-05-03 2 Dailymotion

Ο Έρνεστ Χέμινγουεϊ εγκατέλειψε την Κούβα, λίγο καιρό μετά την επανάσταση του Φιντέλ Κάστρο, καθώς οι κουβανοαμερικανικές σχέσεις έμπαιναν σιγά-σιγά στον πάγο. Πέντε δεκαετίες μετά, ο συγγραφέας του «Ο γέρος και η θάλασσα» επιστρέφει στο νησί, χάρις σε μια ταινία.

Το φιλμ «Πάπα: Ο Χέμινγουεϊ στην Κούβα» είναι η πρώτη μεγάλου μήκους χολιγουντιανή παραγωγή που έκανε τα γυρίσματά της στο νησί, από το 1959, τη χρονιά που έγινε η Κουβανική Επανάσταση. Ο σκηνοθέτης Μπομπ Γιάρι μας εξηγεί:

«Η ταινία αφηγείται την αληθινή ιστορία ενός νεαρού δημοσιογράφου που έγινε φίλος με την Μέρι και τον Έρνεστ Χέμινγουεϊ και είχαν μια στενή σχέση. Στην πραγματικότητα ήταν σαν γιος τους, κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο χρόνων που ο Χέμινγουεϊ έμεινε στην Κούβα. Βλέπουμε μέσα από τα μάτια του ρεπόρτερ μια πολύ προσωπική πλευρά του συγγραφέα, που δεν την γνώριζε το αναγνωστικό κοινό».

Τον τελευταίο καιρό, Ηνωμένες Πολιτείες και Κούβα έχουν βελτιώσει τις σχέσεις τους και αυτό βέβαια θα βοηθήσει πο